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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
31/08/2016 |
Data da última atualização: |
06/06/2017 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
EMBRAPA INFORMAÇÃO TECNOLÓGICA. |
Título: |
Embrapa Informação Tecnológica: 25 anos de compromisso com pessoas, informação e conhecimento. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa, 2016 |
Páginas: |
123 p. |
Descrição Física: |
E-book (2016). |
ISBN: |
978-85-7035600-0 (e-book); 978-857035590-4 (impresso) |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Publicação produzida também em formato impresso. Memória Embrapa. |
Conteúdo: |
A história desta Unidade, dos pioneiros, daqueles que os sucederam, dos resultados conquistados e a projeção de desafios que se anteveem para o avanço da gestão e da difusão da informação técnico-científica estão registradas de forma breve, porém vívida e instigante, nesta publicação. |
Palavras-Chave: |
Conhecimento; Embrapa Informação Tecnológica; Informação; Memória Institucional; Organização da informação. |
Thesagro: |
Pesquisa agrícola. |
Thesaurus Nal: |
Agricultural research. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/160608/1/embrapa-informa-o-tecnologica-25-anos.epub
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/157415/1/SCT-25-ANOS.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
22/03/2010 |
Data da última atualização: |
29/11/2012 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
GOMES, F. S.; ALBUQUERQUE, P. C.; CAMPOS, M. B.; COURI, S.; CABRAL, L. M. C. |
Afiliação: |
F. S. GOMES, UFRRJ; P. C. ALBUQUERQUE, UFRRJ; M. B. CAMPOS, UNESA; SONIA COURI, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA. |
Título: |
Characterization of watermelon juice concentrated by reverse osmosis process. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: EUROPEAN FEDERATION OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY CONFERENCE, 2009, Budapest. New challenges in food preservation: processing: safety: sustainability. Wageningen: EFFoST, 2009. 1 CD-ROM. Ref. P141. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Watermelon is a tropical fruit with excellent flavour, color, sweetness and succulence. Nowadays it is pointed out as an excellent source of lycopene, a carotenoid with antioxidant property. The objective of this work was to concentrate watermelon juice by reverse osmosis to obtain a concentrated product rich in lycopene. The juice was obtained by the depulping the fruits in a finisher with a 0.8 mm. Reverse osmosis was carried out in a pilot plant unit with composite membranes (conditioned in a plate and frame module. totalizing a permeate area of 0.72m2. The process was carried out at 30ºC, 60 bar and 650 L/h flow rate. Samples Lycopene content was determined by extraction with hexane measured in spectrophotometer at 503 nm. Antioxidant capacity s was evaluated by extraction with hexane followed by the quantification using ABTS as radical and Trolox as standard. The color loss was determined in spectrophotometer at 734nm after 15 min of reaction of the sample with the ABTS. The mean permeate flux was 22L1h1m. |
Palavras-Chave: |
Capacidade antioxidante; Licopeno; Osmose inversa. |
Thesagro: |
Citrullus Lanatus. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/71057/1/2009-227.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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